Verhuizen met kinderen
Een verhuizing is een hele happening en al helemaal voor kinderen! Voor het ene kind betekend verhuizen een leuk avontuur, voor het andere voelt het als het einde van de wereld. Van de ene op de andere dag wonen zij in een ander huis met nieuwe buren en misschien zitten ze ineens ook wel op een andere school! Het is daarom erg belangrijk dat u, uw kind goed meeneemt in het verhuisproces. Hoe doet u dat?

Juiste timing
Vertel op tijd aan uw kind dat u als gezin gaat verhuizen. Neem hier echter ook echt de tijd voor om alles in alle rust te kunnen vertellen. Bij jonge kinderen is dit nog is dit nog meer van belang omdat zij nog niet zo goed kunnen relativeren. Vertel het ongeveer 6 weken van tevoren. Als je al een ouder kind hebt kun je hem of haar er ook bij betrekken. Denk hierbij aan spullen uitzoeken wat gaat wel en wat gaat niet mee ? zo ga je rustig het verhuisproces in.

Laat uw kind zelf inpakken
Laat uw kind helpen z’n eigen speelgoed, boekjes, kleding in te pakken in dozen. U kunt er voor zorgen dat de verhuisdoos van uw kind word opgeleukt met bijvoorbeeld, vingerverf, stickers of stiften. Op deze manier word het wat tastbaarder en zullen ze tijdens de verhuizing hun eigen dozen ook herkennen.

Voordelen
Maak van een verhuizing een feestje. Laat uw kind meedenken met het inrichten van de slaapkamer, het kiezen van de kleur verf op de muur en laat ze een nieuwe dekbed overtrek kiezen. Zo gaan kinderen zich langzaam thuis voelen in de nieuwe woning!

Om alles in rust en zonder stress te laten verlopen kunt u gebruik maken van onze fijne service, wij nemen alles voor u uit handen en zo gaat u met een goed gevoel verhuizen. Meer informatie? info@flexverhuizingen.nl of bel ons voor een vrijblijvend gesprek +31 (0)76 8864325